БАЙПАС ПРОТЕЇН AVAMIX INTENS
ДЛЯ ЖУЙНИХ ТВАРИН

Протеїновий концентрат з високим рівнем байпасності для досягнення максимальної продуктивності та збереження здоров’я

БАЙПАС ПРОТЕЇН AVAMIX INTENS ДЛЯ ЖУЙНИХ ТВАРИН

Протеїновий концентрат з високим рівнем байпасності для досягнення максимальної продуктивності та збереження здоров’я

СТВОРЕНИЙ ДЛЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ТА ЗДОРОВ'Я ТВАРИН

AVAMIX INTENS – це протеїнові концентрати для високопродуктивних жуйних тварин, захищені від ферментації в рубці. Вони допоможуть легко збалансувати ваш раціон за рівнем нерозщеплюваного в рубці протеїну (RUP) та перетравного в кишечнику метаболічного протеїну (DVE) без додаткового навантаження на рубець та печінку.

ПЕРЕВАГИ ПРОДУКТУ

Висока поживна цінність

Високий рівень байпас протеїну та у 1,5 рази більше метаболічного протеїну (DVE) у порівніння з традиційними джерелами

Висока результативність

  • збільшує потенціал молочної продуктивності
  • підвищує економічну ефективність виробництва молока
  • допомагає знизити  рівень сечовини в молоці
  • забезпечує високі прирости молодняка ВРХ, мʼясної худоби

Збереження здоров’я

  • забезпечує здоров’я рубця та печінки
  • покращує показники відтворення
  • ідеальний під час теплового стресу

ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ

Економічний

Достатньо до 1-1,5 кг на голову. За рівнем байпас протеїну (RUP), 1 кг продукт AVAMIX INTENS 80 в раціоні заміняє 2 кг соєвої макухи. Отже, ви можете закуповувати менше, а отримувати більше.

Ефективний

Звільняє місце в раціоні для більш дешевих компонентів

Практичний

Легкий у використанні та підходить до будь-якого раціону

МЕХАНІЗМ ДІЇ AVAMIX INTENS

Відтворити відео

Відео демонструє, як AVAMIX INTENS діє у травній системі корови

Загальний сирий протеїн, спожитий коровою, спочатку потрапляє у рубець, де частина його ферментується мікроорганізмами (RDP фракція), розщеплюючись до азоту (N) та використовується для їх життєдіяльності.
Популяції мікроорганізмів за нормальних умов в рубці постійно оновлюються. Певна їх кількість регулярно надходить із кормом до тонкого кишечника — так жуйні себе забезпечують мікробіальним протеїном.

 

Потенціал виробництва мікробіального протеїну в рубці лімітований, тому для стимуляції молочної продуктивності потрібно збільшувати вміст байпас протеїну, забезпечуючи тварину надійним джерелом метаболічного протеїну (DVE). 

Частина протеїну, яка не піддалась ферменції в рубці (RUP фракція, байпрас протеїн), проходить до кишечника та засвоюється під дією ферментів. Кількість мікробіального протеїну та байпас протеїн (RUP) складає показник DVE (метаболічний протеїн).

 

Рівень DVE в раціоні є справжнім драйвером молочної продуктивності корів. Що вища продуктивність — то вищого рівня DVE потребує корова.

 

Завдяки високому рівні захищеності від ферментації в рубці у 80% продукт AVAMIX INTENS зберігає свою високу кормову цінність та забезпечує тварин високим та точним рівнем DVE, а отже має високий потенціал збільшення продуктивності тварин (молока та м’яса).

КРАЩИЙ ЗА ТРАДИЦІЙНІ ДЖЕРЕЛА ПРОТЕЇНУ

На відміну від традиційних джерел протеїну, таких як соєві та соняшникові макухи та шроти, які мають не стабільний рівень байпас-протеїну, AVAMIX INTENS забезпечує гарантований високий рівень RUP (>70% та >80%).

Це робить його надійним та ефективним джерелом метаболічного протеїну, який підтримує як продуктивність дійних корів, так і економічну вигоду вашого господарства.

РІВЕНЬ БАЙПАС ПРОТЕЇНУ (RUP), %
image1 1
DVE (Г/КГ СР)
image1 2

Для виробництва 1л молока (вмість жиру — 4%, вміст протеїну — 3,3%) корові необхідно приблизно 52-57 г метаболічного протеїну (CVB, 2022).

ВИСОКА ЯКІСТЬ ТА ДОКАЗАНА ЕФЕКТИВНІСТЬ

AVAMIX INTENS – це спеціально розроблений продукт на основі багаторічних досліджень та тестувань, які підтверджують його високу ефективність у реальних умовах тваринництва. Ми гарантуємо якість продукту завдяки постійному контролю та високим вимогам до підбору компонентів, а також аналізу якості готового продукту в Європейській лабораторії.

ВІДГУКИ НАШИХ КЛІЄНТІВ

Вже понад 200 клієнтів відчули переваги використання AVAMIX INTENS на своїх господарствах

Зниження та підтримка вмісту сечовини в молоці в межах норми – це те, чого ми прагнули. AVAMIX INTENS повністю виправдав наші очікування.

 

 

Власник молочного господарства

Київська область

Ми помітили збільшення продуктивності та суттєве покращення здоров’я наших тварин, а також зниження загальних витрат на джерела протеїну. Використовуємо Avamix Intens 80 уже протягом 3 років.

Технолог м’ясного господарства

Львівська область

При використанні Avamix Intens у наших раціонах легше досягти необхідного рівня метаболічного протеїну. Адже, я ставлю високі його норми, більше 95г/кг сухої речовини. Продуктивність дійних корів зросла, і ми зберегли витрати на корми. Цей продукт дійсно робить різницю!

 

 

Технолог молочного виробництва

Вінницька область

Використовуючи продукт Avamix Intens в раціонах дійних корів я чітко розумію на який рівень байпас протеїну я можу розраховувати. Тоді як, використовуючи традиційні макухи та шроти соєві і соняшникові, ми лише можемо прогнозувати, адже рівень їх байпас протеїну не стабільний та не підтверджений і коливається від 20 до 45%, приблизно.

Власник молочного господарства

Полтавська область

З НАШИМИ INTELLIGENT FEEDING РІШЕННЯМИ ВИ ОТРИМАЄТЕ НАБАГАТО БІЛЬШЕ

“>Ми пропонуємо комплексні рішення для розвитку вашого бізнесу:

Консультативні послуги

Експертна підтримка на всіх етапах годівлі

Розрахунок раціону

Індивідуальні рішення для максимізації продуктивності вашого господарства

Контроль рівня сечовини в молоці

Аналіз якості молока безпосередньо на фермі за допомогою мобільного аналізатора

Дослідження кормів

Аналіз кормів на базі власної лабораторії і підбір найкращих компонентів для годівлі

КОНСУЛЬТАЦІЯ ЕКСПЕРТА

Дізнайтеся детальніше, як AVAMIX INTENS може підвищити продуктивність вашого господарства. Залиште заявку і отримайте безкоштовну консультацію наших спеціалістів.

Зв’яжіться з нами і ми відреагуємо на ваш запит найближчим часом

CТАТТІ ПО ТЕМІ

часті питання

Байпас протеїн – це частина протеїну будь-якого інгредієнта, яка не піддається розщепленю  у рубці, натомість засвоюється у тонкому кишечнику під дією ферментів. Він забезпечує організм високоякісними амінокислотами, які необхідні для  підтримки життєдіяльності тварини, а також стимуляції молочної продуктивності та росту тварин.

Загальний протеїн для жуйних прийнято поділяти на фракції.

Фракція RDP (розщеплювана у рубці) – ферментується мікроогранізмами до азоту (N) та використовується для їх життєдіяльності.

Популяції мікроорганізмів за нормальних умов в рубці постійно оновлюються. Певна їх кількість регулярно надходить із кормом до тонкого кишечника – так жуйні себе забезпечують мікробіальним протеїном.

Фракція байпас протеїну (RUP – не розщеплювана у рубці) – не піддається розщепленню мікроорганізмами у рубці, натомість перетравлюється та засвоюється в кишечнику, забезпечуючи тварину надійним джерелом метаболічного протеїну, що так необхідний для виробництва молока.

Кількість мікробіального протеїну та байпас протеїн (RUP) складає показник DVE (перетравний в кишечнику протеїн/метаболічний протеїн). 

Використання комерційних продуктів із гарантованим вмістом байпас протеїну дозволяє забезпечити корів надійним та високим рівнем метаболічного протеїну без перенавантаження рубця надмірною кількістю аміаку. Це, в свою чергу, сприяє підвищенню продуктивності, покращує якість молока, знижує рівень сечовини в молоці, а також забезпечує здоров’я рубця та печінки та зниження рівня вибраковки високопродуктивних корів.

Рівень DVE (метаболічний протеїн) в раціоні є драйвером молочної продуктивності корів. Що вища продуктивність – то вищого рівня DVE потребує корова. Потенціал виробництва мікробіального протеїну в рубці лімітований, тому для стимуляції високого рівня молочної продуктивності потрібно збільшувати вміст байпас протеїну та підтримувати його на рівні 95-100мг/кг сухої

Контроль ефективності згодованого раціону щодо рівня протеїну та його  типу  можна провести декількома способами.

 

СПОСІБ 1 — АНАЛІЗ АЗОТУ СЕЧОВИНИ МОЛОКА (MUN). Кількість азоту сечовини молока (MUN) є показником ефективності протеїнової годівлі та здоров’я корів. За допомогою нього можна оцінити ефективність мікробного синтезу протеїну в рубці. Нормою азоту сечовини молока (MUN) вважається 8-12 мг/дл. Проте цей показник досить індивідуальний для кожного господарства.

  • Низький рівень MUN (<8 мг/дл) може вказувати на дефіцит рубцевого протеїну (RDP) в раціоні або дисбаланс розщеплення протеїнів та вуглеводів. Вважається, що потенціал роботи рубця не використовується.
  • Висока кількість MUN (> 12 мг/дл) свідчить про надлишок рубцевого протеїну (RDP), дисбаланс розщеплення протеїнів та вуглеводів, а отже – неефективну роботу рубця, в іншому випадку — про нестачу енергії та ферментованих вуглеводів.

Кількість азоту сечовини молока є досить ефективним показником для налаштування роботи зі стадом. Його надлишок фактично свідчить про надлишок сечовини в організмі корови, що має низку негативних факторів на економіку виробництва молока та здоров’я корів:

  • порушення функції рубця;
  • токсичний вплив на організм корови;
  • низька ефективність протеїнової годівлі;
  • втрата прибутку;
  • зниження показників відтворення;
  • низька життєздатність та розвиток ембріонів (вплив на рівень прогестерону);
  • ph матки, засвоєння Mg та K, що негативно впливає на заплідненість корів.

СПОСІБ 2 — АНАЛІЗ ВМІСТУ МОЛОЧНОГО ЖИРУ. Нестача доступного протеїну в рубці призводить до зниження росту та розвитку необхідних популяцій мікроорганізмів, що у звою чергу сприяє зменшеню синтезу летких жирних кислот, зокрема, оцтової, тим самим негативно впливає на вміст жиру в молоці.

 

СПОСІБ 3 — АНАЛІЗ КАЛУ КОРІВ. Зміни консистенції калу є прямим показником здоров’я рубця. Його візуальний аналіз може допомогти оцінити баланс розщеплення протеїнів та вуглеводів у рубці.

Байпас протеїн Avamix Intens має найнижчу вартість одиниці метаболічного протеїну (DVE). У разі забезпечення раціону високим рівнем DVE при включені даних продуктів можна витрачати менше, а отримувати більше. Також продукти дійсно мають доведений позитивний вплив на збільшення продуктивності корів. Отже, завдяки високій поживній цінності  та оптимальному засвоєнню, байпас протеїн підвищує економічну ефективність виробництва, знижуючи витрати на корми і покращуючи показники продуктивності.

На кожну літру виробленого молока корова витрачає близько 52-57г DVE (метаболічного протеїну). Норма DVE у раціоні дійних корів становить 95-105г/кг спожитої сухої речовини, високопродуктивні корови – більше 100г/кг СР. Наші консульнтанти з годівлі допоможуть вам  підібрати оптимальне рішення. Якщо ваша ціль збільшити продуктивність стада, то ідеально брати до уваги підхід точної та інтелектуальної годівлі, де Вам допоможе байпас протеїн.

Так, байпас протеїн може бути ефективно поєднаний з іншими кормовими добавками, що дозволяє створити збалансований раціон для досягнення максимальних результатів.

Байпас протеїн підходить для раціонів усіх жуйних тварин. Інша річ, молодняк. Тварини, які мають слабко розвинений або ще не розвинений рубець не потребують включення в раціон байпас протеїну. Наприклад, це телята 0-3 місяці.