З 22 по 25 жовтня 2019 р. фахівці AVA Group напряму «Моногастричні» разом із представниками українських свинарських підприємств, здійснили бізнес-тур до Вільнюсу (Литва) на зустріч-семінар із питань розвитку свинарства, організованого міжнародним виробником ферментних препаратів – компанією Vilzim.
Учасникам заходу розкрили наступні питання:
«Використання ферментних препаратів у свинарстві» (доповідачі Др.Гієдрюс Бутейкіс, Дормантас Ваітієкунас, компанія Vilzim);
«Деякі аспекти складання рецептур у свинарстві» (Дормантас Ваітієкунас, компанія Vilzim);
«Біобезпека у сучасному свинарстві. Що це дає?» (Шарунас Бадарас і Юргіта Шимулінаіте, компанія BIORRO).
Серед партнерів AVA Group, які відвідали семінар – представники таких свинарських господарств як «Тернопільський бекон» (Тернопільська обл.), «Техмет-Юг» (Миколаївська обл.), ФГ «Макс-Агро» (Луганська обл.), «Круп’яний тік» (Кіровоградська обл.), ФГ «Степ» (Черкаська обл.).
Учасники туру поділилися враженнями від семінару.
«Ми мали змогу ознайомитися з продукцією провідного міжнародного виробника ферментних препаратів, які є важливими для застосування в годівлі птиці та свиней. Адже правильно підібрана активність ферментних комплексів покращує засвоюваність інгредієнтів в результаті чого покращується конверсія корму. У зв’язку із цим економічні показники витрат корму на 1 кг приростів знижуються.
Також ферментні препарати допомагають у використанні не відлежаного зерна пшениці, що в свою чергу впливає на краще здоров’я та збереженість птиці» – коментує Олександр Шигаєв, начальник відділу продуктового маркетингу напряму «Птиця» AVAGroup.
«Дуже сподобалася доповідь фахівців компанії BIORRO – провідного виробника біотехнологічної продукції для тваринництва, де нам детально розповіли про головні аспекти біобезпеки з усіма даними по продуктивних показниках, ветеринарних програмах та економіці. В нинішній ситуації з африканською чумою свиней це вкрай важлива інформація!» – каже Ольга Махно, начальник відділу продуктового маркетингу напряму «Свині» AVAGroup.
«На даному семінарі фахівці поділилися досвідом боротьби з АЧС та методами запобігання розповсюдження даної хвороби на провідних європейських господарствах. Цей досвід буде дуже корисний для нас в боротьбі з АЧС на території України» – відгукується Степан Коломис, технолог (ТОВ «Тернопільський бекон»)