• +38 (044) 391-41-20

Чому саме обирають підкислювач Feedacid Max?

В останні п'ять-десять років застосування підкислювачів в кормах для свиней стало практично нормою. Високопротеїнові корми значно збільшують кислотно-зв’язуючу здатність кормів, і це не сприяє повному перетравленню і засвоєнню поживних речовин, особливо у молодих тварин. Частина кормів (найдорожчих складових корму) просто виходить з калом, часто в формі проносів, найчастіше у поросят. Крім того, збільшується ризик розвитку патогенної мікрофлори, таких як E.coli і Salmonella. Головною та основною умовою для їх інтенсивного росту є рН в межах 6,0-8,0, та основним джерелом зараження – корми. Тож, чому простий і надійний спосіб – не допустити зайвого залужування кормової маси та убезпечити поголів'я від патогенної мікрофлори – часто не дає видимих результатів? Відповідь напрочуд очевидна – використовували не той підкислювач. Розберемося в цих продуктах більш детально.

Відомо, що основними функціями підкислювачів в раціонах свиней є:

- зниження рН кому;

- активізація вироблення ферментів шлунку, підшлункової залози і кишечнику;

- профілактика розмноження E.coli і Salmonella;

- протигрибковий ефект;

- ріст та нормальний розвиток ворсинок тонкого відділу кишечника;

- нормалізація мікрофлори кишечника.

Зрозуміло, виконання цих «завдань» залежить від компонентів продукту (підкислювача). А вони, як з'ясовується, дуже різняться. Як можна домогтися зниження рН кома? Лише через препарат, у складі якого є кислоти, при дисоціації виділяють вільні іони водню. Це можливо тільки в тому випадку, якщо в складі підкислювача є саме кислоти, а не солі цих кислот! При дисоціації солей не виділяються іони водню та не може бути ніякого зниження рН вмісту травного тракту! Найбільш важливими для зниження рН є ортофосфорна, мурашина та лимонна кислоти. Не одна з них, а саме в комплексі. Це пов'язано з різними константами дисоціації цих кислот – вони дисоціюють при різних рН в різних відділах кишечника та регулюють рН кормових мас по мірі їх просування. Чи всі фахівці на це зважають, надаючи перевагу певному продукту?

Відмінним засобом для знезараження корму від E.coli і Salmonella є мурашина, сорбінова та молочна кислоти.

За активізацію ферментів «відповідають» молочна і лимонна кислоти. І якщо цих компонентів немає, то й ферменти не будуть краще виділятися!

Посилене вироблення ферментів сприяє кращому перетравленню поживних речовин корму, але цього мало – потрібно, щоб ці речовини засвоювалися в організмі на максимум. А це залежить від стану ворсинок епітелію тонкого відділу кишечника. Пошкоджені ворсинки, «забиті» продуктами обміну, неперетравленим кормом, різко зменшують всмоктувальну поверхню кишечника, та надходження поживних речовин знижується. Для того щоб підкислювач позитивно впливав на стан ворсинок, в його склад вводять молочну кислоту.

Протигрибковий і протипліснявий ефект пов'язаний в першу чергу з наявністю в складі кормової добавки пропіонової кислоти, а також сорбінової. Причому данні кислоти найбільш ефективні саме в поєднанні!

У товстому відділі кишечника здорових свиней має бути позитивна мікрофлора – набір корисних для організму бактерій, що сприяють кращому засвоєнню корму та перешкоджають розвитку патогенної або умовно-патогенної мікрофлори. Що досягається використанням в складі препарату молочної кислоти.

Знаючи все це, пропоную повернутися до поставленого питання – чому не завжди фахівці бачать реальний ефект від використання підкислювачів? Відповідь однозначна – застосовували препарат не того складу, який потрібен.

До числа унікальних підкислювачів можна віднести Feedacid Max від компанії «Provit». У його складі сім органічних кислот: мурашина кислота, пропіонова кислота, фосфорна кислота, лимонна кислота, сорбінова кислота, молочна кислота, амонійні буфери (солі органічних кислот: форміат амонію, пропіонат амонію). 

Поєднання цих речовин дозволяє вирішити всі проблеми, які «стоять» перед підкислювачем, а саме Feedacid Max має:

  • сильну антибактеріальну дію, особливо щодо грамнегативних бактерій (Salmonella, Escherichia coli, Shigella, Listeria), до грампозитивних (Clostridium spp.) та деяких форм найпростіших;
  • захищає корм та сировину від токсиноутворюючих бактерій і грибків.
  • сприяє розвитку корисної мікрофлори травного тракту, а саме збільшенню кількості колоній Lactobacillus spp;
  • підвищує рівень перетравлення протеїну;
  • підтримує функцію «антибактеріального бар’єру» на рівні шлунку;
  • ефективно та стабільно підкислює середовище корму та вмісту ШКТ;
  • покращує секрецію підшлункової залози та кишкових ворсинок;
  • підвищує середньодобові прирости, знижує конверсію корму;
  • покращує стан здоров’я тварин та знижує смертність.

Отже, компоненти Feedacid Max виконують свою певну функцію, і саме тому, ми стверджуємо, що використовуючи Feedacid, ви гарантовано досягнете бажаного результату!

Читати більше про Feedacid Max >>